keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kovia koppeja ja Product ID


Habitare on takana niin kuin monella muullakin bloggaajalla. Habitaret tulevat ja menevät, väliin jää koppeja enemmän, väliin taas vähemmän. Tämän kerran kolahduttavin ja mielen sopukoihin jälkiä jättänyt juttu oli Musta Designin Product ID. Koppasin näitä lappusia mukaankin muutamia ja näyttää niitä saavan tulostettua tuolta Mustan Designinkin sivuilta.

Lappunen on yksinkertaisuudessaan nerokas - ikäänkuin muistojälkiä tuotteen matkasta, tarinoita esineiden takaa, sielun paloa ja tunnetta.- tekisi suorastaan mieli käydä huushollin esineistö läpi ja katsahtaa millä kaunosielulla on todellinen tarina, minkä mööpelin merkitys ja arvo piileekin sen kulkemassa matkassa.


Meillä on vain kolme uutena ostettua huonekalua. Niistä neljä Samuli Naamangan  Clash tuolia vuodelta 2003, yksi Kartellin valaisin ja Eeron valkea Poni. Kaikki muut pitävät sisällään pitkän muistolitanjan, erinäisiä vaiheita erilaisissa kodeissa, ullakoilla, ja lopulta täällä kotona. Jotkut ovat saaneet uutta maalia pintaan ja toisista on vuorostaan kaavittu vuosien maalikerrokset pois. Yhtä kaikki Product ID on huolenpitoa vanhoista esineistä, niiden uudelleen arvottamista ja pieni askel jälleen kohti kestävämpää tulevaisuutta, kohti tunnetta ja merkityksellisyyksiä.

4 kommenttia:

 1. Ideana vallan mainio.Kiitos myös sinulle tämän esittelystä,itse saattaisin kävellä vain ohi tälläisen luusin.Nyt taidan ottaa itsekkin muutaman lappusen kun menen messuille.

  VastaaPoista
 2. Mahtis blogi sinulla, jo ulkoasu miellyttää kovasti :) Täytyypä perehtyä tarkemmin ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Karavaani ja Maiju mukavista kommenteista =)

  VastaaPoista
 4. ihana idea tämä! jättää jälki - ei vain itselle, vaan jatkossa seuraaville käyttäjille ja omistajille. mukava myös löytää uusia blogeja luettavaksi :)

  VastaaPoista