perjantai 30. joulukuuta 2011

Kiitos puuhella, vanha kahvipannu ja öljylamppu - kiitos =)


Pienessä mopossa on ollut hipihiljaista. Ensin joulunaluskiireet ja sitten stop tykkänään paluu juurille, nopeammin ja totaalisemmin mitä olisi voinut arvatakkaan. Viisi vuorokautta  ilman sähköä, vei meidät hetkeksi ikiaikojen taakse.

Onneksi 110 vuotias talomme piti täydellistä huolta meistä. Talovanhuksemme on alkuperäiskunnossa ja ainoa lämmönlähde on 6 kpl 3 metrisiä pönttöuuneja ja puuhella. Armoitettu puuhella lämmitti ihanasti tuoksuvat pannukahvit. Valurauta pannu paistoi pitsaan sisälmykset ja uunin pehmoinen lämpö paistoi toinen toistaan maukkaampia herkkuja. Isossa alumiinikattilassa lämpisi tiskivedet ja pääsi lapsuuden jälkeen ensikertaa maistamaan miltä käsin tiskaaminen tuntuukaan. Aika pysähtyi, ympärille laskeutui täysi hiljaisuus, lapset kerääntyivät pöydän ääreen öljylampun loisteeseen lukemaan, pelaamaan, juttelemaan eikä kenelläkään ollut kiire, ei mihinkään. Aika suorastaan viivytteli, lipui ja otti omakseen.

Vanha aikaa nähnyt öljylamppu on pelastanut meidät ennenkin, mutta tällä kertaa se oli aarteista aartein. Suuri kupera lasikupu levittää uskomattomasti valoa ympärilleen ja sen loisteessa näkee vallan mainiosti lukea tovin jos toisenkin. Tällaisia ei vain tahdo enää mistään löytää ja uudet öljylamput eivät rakennu vastaavanlaisesti, jotta piukan paikan tullen tuo valaisuominaisuus olisi näin hyvä.

No huomenissa taasen uusia kujeita ja mukavia illanjatkoja Teille kaikille =)3 kommenttia:

  1. Kiva kun edes joku on osannut ottaa ilon irti koettelemuksesta :)

    VastaaPoista
  2. Tätä vuodenvaihdetta teillä muistellaan lämmmöllä varmaan vuosia! Vaikka on varmaan ollut selviämismoodi päällä, kuulostaa teidän koettelemus kovin pehmoisen lämpöiseltä ja perheen laatuajalta!

    VastaaPoista
  3. tuommosen puuhellan minäkin voisin ottaa!onneks teillä on ollu hyvät vermeet sähkökatkon varalle!:)

    VastaaPoista